Reklama

Reklama

Ziemniaki po tyrolsku

Prosto i smakowicie

Składniki:

  • 8 małych ziemniaków
  • 4 plastry boczku tyrolskiego
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki oleju
  • Grubo zmielony pieprz
  • 50 g roszponki
  • 2 łyżki octu winnego
  • Sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:
Ziemniaki gotować w osolonym wrzątku ok. 15 minut. Plastry boczku poprzecinać wzdłuż, posmarować musztardą i skropić miodem. Ziemniaki odcedzić, obrać i owijać paseczkami boczku. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i obsmażać ziemniaki ok. 10 minut. Oprószyć pieprzem. Ocet doprawić solą i pieprzem, wymieszać z olejem. Sos wymieszać z roszponką. Podawać z ziemniakami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje