Paszteciki - Sabina

<b>Składniki: </b> 1/2 kg mięsa + pasztetowa (osobiście kupuję gotowy pasztet, ok 80 dag), 1/2 kg mąki, 5 żółtek, 1/2 kostki drożdży, 6 łyżek kwaśnej śmietany, 6 łyżek mleka, 3 łyżki margaryny, 2 i 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczka soli.

Przygotowanie

Wyrobić ciasto, tak samo jak drożdżowe. Zostawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować i kroić w paski. Nałożyć farsz i zawinąć. Potem kroimy w paszteciki, ok 5 cm. Ułożyć na blachę i zostaw do wyrośnięcia. Na blasze smarujemy rozbitym, całym jajkiem. Upiec na złoty kolor.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas