Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze

Przepis dla 4 osób. Składniki: 400 g wątróbek drobiowych, 1 op. ciasta francuskiego, 100g wiśni bez pestek, 1 jajo, cynamon, pieprz, 1 saszetka Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture.

Sposób przygotowania: Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min. w temp. 180 st.

Reklama

Lady Kuchenna

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | ciasto francuskie | pierogi | wątróbka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje