Piersi z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym - Adelina

<b>Składniki:</b> 2 piersi z kurczaka, śmietana, miód, chrzan żurawinowy, rodzynki.

Przygotowanie

2 piersi z kurczaka pokroić na paski, dać na rozgrzany olej na patelnię, podpiec, ale nie za mocno. Następnie wlać śmietanę zagęszczoną, jeśli ktoś lubi dużo sosu to może być całe opakowanie. Do tego dodać z 2 łyżeczki miodu, 2 do 3 łyżeczek chrzanu żurawinowego. Ten sosik nabiera wtedy ładnego różowego koloru i jeśli ktoś lubi można dosypać garść rodzynek. Wymieszać to wszystko razem ze sobą, niech trochę sobie pogotuje i gotowe. Można podawać z kluskami śląskimi.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas