Potrawa bez nazwy - Kasiunia

Ryż, mięso mielone, czerwona fasola w puszce, groszek konserwowy, cebula, ogórek konserwowy, sos pomidorowy, pęczek włoszczyzny.

Ryż gotujemy do miękkości, smażymy mięso mielone na patelni, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy pokrojoną cebulkę i ogórek konserwowy. Dusimy ok. 5 minut, dodajemy fasolę i groszek. Włoszczyznę ścieramy na tarce z grubszymi oczkami, dodajemy do mięsa i dusimy ok. 15 minut. Dodajemy sos pomidorowy. Ryż przesypujemy do naczynia żaroodpornego, zalewamy go sosem. Mieszamy, wstawiamy do piekarnika na 20 minut i podajemy. Życzę smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas