Sałatka gyros - Martina

1/2 kg piersi z kurczaka, gyros (najlepszy jest gyros z firmy Maggi), 1/2 szklanka oleju, 1/2 szklanka wody, 4 cebule, 1 słoiczek keczupu, 8 korniszonów, średni słoik majonezu, puszka kukurydzy, 1/2 główki białej kapusty, 2 łyżki Vegety

article cover
INTERIA.PL

Kurczaka pokroić w kostkę i smażyć w gyros rozmieszanym w oleju i wodzie aż woda wyparuje. Mięso przełożyć do płaskiego naczynia. Dodać drobno pokrojone cebule, keczup, pokrojone w kosteczkę ogórki, majonez, kukurydzę. Na koniec dołożyć drobno poszatkowaną kapustę wymieszaną z Vegetą. Schować do lodówki, żeby się zmacerowało.

Sałatka jest super!!!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas