Sałatka warstwowa ze śledziem - Gosia

4 śledzie, 2 cebule czerwone, 4-5 ziemniaków, 2 jajka, 2 marchewki, jogurt bądź śmietana, majonez

article cover
INTERIA.PL

Na spód kroimy w paseczki śledzie, na to układamy pokrojoną w pół talarki cebulę, następnie ugotowane w mundurkach, obrane i starte na tarce o dużych oczkach ziemniaki. Skrapiamy olejem, solimy i pieprzymy, na to idzie marchewka ugotowana i starta na tarce. Wszystkie warstwy polewamy sosem majonezowo - śmietanowym (jogurtowym) i na sam wierzch ucieramy jajka ugotowane na twardo, również posolić, popieprzyć wedle uznania, Nie mieszamy!!! Sałatkę najlepiej sporządzić jeden dzień przed podaniem. Smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas