Śledź po lubusku - przysłała mała ze Sławy

8 filetów śledziowych solonych; 0,5 l mleka; puszka groszku konserwowego; 8 ogórków kiszonych; kubek kwaśnej śmietany; mały słoiczek majonezu Winiary ( marka majonezu ma duże znaczenie przy smaku); mała cebula; pieprz; sok z cytryny.

INTERIA.PL

Śledzie namoczyć przez godzinę w mleku. W tym czasie odsączyć groszek, ogórka pokroić w drobną kostkę, cebulkę także drobno pokroić. Majonez wymieszać ze śmietaną dodać soku z cytryny i pieprz, wsypać do sosu groszek, cebulkę i ogórka. Namoczone filety pokroić w 4 centymetrowe kawałki, ułożyć na półmisku i zalać sosem. Można posypać koperkiem. Smacznego

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas