Żur z chrzanem na wędzonce - Antoni

na zakwas: 200 gr mąki razowej, 2 ząbki czosnku, skórka razowego chleba,0,75 l wody; na żur: 500 gr różnych wędlin, 2 l wody w której gotowały się kiełbasy i szynki, 2 łyżki chrzanu,5 ząbków czosnku,2 szklanki zakwasu, pól łyżeczki cukru,pieprz, sól

Wykonanie:

Mąkę wsypać do kamionki dodać roztarte 2 ząbki czosnkui skórkę razowca Zalać wodą , zmieszać przykryć lniana ściereczką lub gaza i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 2-3 dni.

Wędliny pokroić w paseczki,zalać wodą wlać zakwasdodać chrzan,czosnek rozetrzeć z solą i dodać do zupy,dodać przyprawy i zagotować można dodać jajka na twardo

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas