3 sposoby na bułki – pszenne, maślane i grahamki

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
4
Udostępnij
Najlepsze bułki przygotujesz własnoręcznie - wystarczą podstawowe składniki
Najlepsze bułki przygotujesz własnoręcznie - wystarczą podstawowe składniki 123RF/PICSEL

Szybkie bułki śniadaniowe

Pyszne, domowe bułki pszenne
Pyszne, domowe bułki pszenneINTERIA.PL
  • 7 g suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej najlepiej typ. 550
  • 1 szklanka ciepłej wody (250 ml)
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki mleka do posmarowania bułek
  • Dowolne ziarna (np. dynia, słonecznik)

Bułeczki maślane

Bułeczki maślane to świetna opcja dla fanów słodkich śniadań
Bułeczki maślane to świetna opcja dla fanów słodkich śniadańINTERIA.PL
  • 125 ml ciepłego mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej typ 550
  • 7g g suchych drożdży
  • 3 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 40 g miękkiego masła
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki maku do posypania
  • rozpuszczone masło do posmarowania bułeczek

Najlepsze bułki grahamki

Pyszne, chrupiące bułki można przygotować samemu. To proste!
Pyszne, chrupiące bułki można przygotować samemu. To proste!123RF/PICSEL
  • 380 g mąki pszennej razowej typ 2000
  • 120 g mąki pszennej typ 550
  • 1 łyżka cukru
  • 7 g drożdży suchych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1,5 szklanki ciepłego mleka (375 ml)
  • 2 łyżki oleju
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      „Zdrowie na widelcu”: Śniadanie jedzmy najwyżej godzinę po przebudzeniu
      „Zdrowie na widelcu”: Śniadanie jedzmy najwyżej godzinę po przebudzeniuPolsat CafePolsat Cafe
      Przejdź na