Smaki Chorwacji: kulinarne podróże

Materiał na zamówienie CWT

Grillowane ryby na wybrzeżu, soczyste mięsa w części kontynentalnej – Chorwacja oferuje doskonałą kuchnię /fot. Maja Danica Pečanić
Grillowane ryby na wybrzeżu, soczyste mięsa w części kontynentalnej – Chorwacja oferuje doskonałą kuchnię /fot. Maja Danica Pečanić sponsorowane

Aromatyczne przystawki

Dania główne nad Adriatykiem

Ostrygi są jednym z największych przysmaków, z których słyną okolice miejscowości Ston /fot. Maja Danica Pečanić
Ostrygi są jednym z największych przysmaków, z których słyną okolice miejscowości Ston /fot. Maja Danica Pečanićsponsorowane

Dania główne w głębi kraju

Mieszkańcy Splitu zajadają się pašticadą podczas niedzielnych obiadów/fot. Maja Danica Pečanić
Mieszkańcy Splitu zajadają się pašticadą podczas niedzielnych obiadów/fot. Maja Danica Pečanićsponsorowane

Pora na deser

Fritule tradycyjnie przygotowywane były zimą /fot. Maja Danica Pečanić
Fritule tradycyjnie przygotowywane były zimą /fot. Maja Danica Pečanićsponsorowane
sponsorowane
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?