Reklama

Reklama

Curry – poprawia trawienie

Indyjska mieszanka przypraw o charakterystycznym ostrym smaku.

Jej składniki to m.in.: kurkuma (działa przeciwzapalnie oraz chroni wątrobę), kozieradka (działa osłaniająco i przeciwzapalnie na błonę śluzową przewodu pokarmowego), kmin rzymski (reguluje trawienie), nasiona kolendry (wzmaga wydzielanie soków trawiennych), czarny pieprz (poprawia perystaltykę jelit).

Dzięki bogatej zawartości curry jest niezastąpionym lekiem niemal na wszystkie dolegliwości trawienne.

Szybka pomoc

Przy uczuciu ciężkości w żołądku, po obfitym posiłku, można zastosować leczniczą miksturę. Łyżeczkę do kawy przyprawy curry rozpuszczamy w łyżce czystej wódki. Połykamy (uwaga: jest bardzo ostre!) i popijamy szklanką ciepłej wody.

Reklama

Olivia

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: curry | trawienie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje