Reklama

Reklama

Dlaczego warto jeść czosnek?

Warzywo, przyprawa, roślina lecznicza. Czosnek jest naturalnym lekarstwem na przeziębienie o sile zbliżonej do działania wielu współczesnych antybiotyków.

Zawarte w nim związki mają właściwości przeciwzapalne, bakteriobójcze i przeciwwirusowe. Co więcej, regularne spożycie czosnku wzmacnia odporność organizmu.

Reklama

Czosnek znany jest też ze swoich właściwości dezynfekujących, odgrywa również kluczową rolę w profilaktyce antynowotworowej. Chroni ponadto skórę przed procesami starzenia się i pomaga obniżać poziom cukru we krwi.

Jakie jeszcze ma zalety? A jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu po jego jedzeniu? Zobacz wideo!


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje