Reklama

Reklama

Jak się pozbyć nieprzyjemnego zapachu gotowanej kapusty?

Przygotowywanie potraw na bazie kapusty niestety wiąże się z nieprzyjemnym zapachem, który może utrzymywać się w kuchni przed długi czas. Istnieją jednak sposoby, dzięki którym można tego uniknąć. Co trzeba zrobić?

Jak się pozbyć zapachu kapusty?

Gotując kapustę nie trudno wyczuć charakterystyczny zapach unoszący się w powietrzu. Dzięki sprawdzonym trikom z łatwością można się go pozbyć lub nawet zapobiec. Z pomocą przychodzą produkty, które znajdziesz w swojej kuchni.

By zapobiec nieprzyjemnemu zapachowi, wystarczy do gotującej się kapusty dodać skórkę razowego chleba. Zaleca się również położenie na kapuście dwóch grubych kromek.

Oprócz tego, przygotowując m.in. gołąbki lub bigos, do garnka z kapustą warto dodać dwa orzechy włoskie. Dzięki tym sposobom można uniknąć tego intensywnego aromatu.

Jeśli jednak w naszej kuchni już rozniósł się zapach kapusty, to poradzi sobie z nim kawa. Wystarczy wsypać mieloną kawę na rozgrzaną patelnię. Innym sposobem jest zagotowanie małej ilości wody z pieprzem, miętą i majerankiem. 

Czytaj więcej:

Reklama

Kontrowersyjna dieta Dukana. Stosować miała ją nawet księżna Kate!

Post Daniela. Oczyszczanie z toksyn i redukcja masy ciała

Gorzkie emocje przełykamy z cukrem

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy