Na północy Europy się zajadają. Zapomniane warzywo wraca na stoły

InteriaKobieta Redakcja

Brukiew jest bogata w witaminę C - 100 gramów bulwy zapewnia aż 30 procent dziennego zapotrzebowania
Brukiew jest bogata w witaminę C - 100 gramów bulwy zapewnia aż 30 procent dziennego zapotrzebowania123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Brukiew ratowała przed głodem, zastąpiły ją ziemniaki
  2. Skąd pochodzi brukiew? Na północy się zajadają
  3. Starodawna skarbnica składników odżywczych
  4. Domowy sposób na kaszel
  5. Kto nie powinien jeść brukwi?

Brukiew ratowała przed głodem, zastąpiły ją ziemniaki

Skąd pochodzi brukiew? Na północy się zajadają

Zobacz również:

    Starodawna skarbnica składników odżywczych

    Brukiew - zimą świetnie sprawdzi się w wersji pieczonej
    Brukiew - zimą świetnie sprawdzi się w wersji pieczonej123RF/PICSEL

    Domowy sposób na kaszel

    Kto nie powinien jeść brukwi?

    O tych warzywach w zimie lepiej zapomniećInteria.tv