Nie wylewaj wody po gotowaniu ryżu. Zyskasz kuchenny nawóz za grosze, który uwielbiają rośliny doniczkowe

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
46
Udostępnij
Czy warto wykorzystać wodę po gotowaniu ryżu do podlewania roślin?
Czy warto wykorzystać wodę po gotowaniu ryżu do podlewania roślin?123RF/PICSEL

Podlewanie roślin wodą po gotowaniu ryżu - czy warto?

Zobacz również:

    Woda ryżowa jako odżywczy nawóz

    Woda ryżowa jest pełna odżywczych składników, które pomagają roślinom lepiej rosnąć
    Woda ryżowa jest pełna odżywczych składników, które pomagają roślinom lepiej rosnąć123RF/PICSEL

    Jak przygotować i stosować wodę z gotowania ryżu do podlewania?

    1. Wystarczy, że do miski wsypiesz jedną szklankę ryżu, a następnie dolejesz do niej 3 szklanki zimnej wody.
    2. Dokładnie opłucz i odcedź ryż - dzięki temu pozbędziesz się ewentualnych zanieczyszczeń, których nie chcesz przenosić na rośliny.
    3. Ponownie wymieszaj ryż z wodą do momentu, aż woda przybierze mleczny kolor i pozostaw na ok. 15 minut.
    4. Odsącz ryż na sitku, a zebrany płyn zlej do słoika lub butelki z atomizerem.
    Video Player is loading.
    Loaded: 0%
    • subtitles off, selected
    Current Time 0:00
    Duration -:-
    Stream Type LIVE
    reklama
    dzięki reklamie oglądasz za darmo
    Jak gotować ryż, by był delikatny i sypki?
    Watermark Video
    Jak gotować ryż, by był delikatny i sypki?Interia KulinariaInteria Kulinaria
    Przejdź na