Reklama

Reklama

Nietypowe zastosowanie gąbki do naczyń. Włóż ją do lodówki!

Gąbka kuchenna w lodówce? Jeżeli tylko zobaczysz, że włożył ją tam któryś z twoich znajomych, wiedz, że to nie przypadek i sama również nie wahaj się tego zrobić. Ten banalny trik sprawi, że twoje jedzenie na dłużej zachowa świeżość!

Gąbka kuchenna w lodówce. Po co ją tam wkładać?

Marnowanie żywności to istna plaga. Polska jest w czołówce państw, których mieszkańcy wyrzucają najwięcej jedzenia i z pewnością nie jest to powód do dumy. 

Ty też kupujesz mnóstwo produktów spożywczych, które wkładasz do lodówki, a po kilku dniach okazuje się, że nie one są już świeże lub zaczynają gnić?

Okazuje się, że prosty trik może ci pomóc. Co prawda nie sprawi on, że warzywa i owoce w magiczny sposób przestaną się psuć, ale może przyczynić się do znacznego spowolnienia tego procesu. 

Musisz jedynie włożyć do lodówki nową, suchą gąbkę kuchenną  Dokładnie taką samą, jaką myjesz naczynia w zlewie. 

Reklama

Gąbka kuchenna pochłania nieprzyjemny zapach oraz wilgoć, która przenika do produktów spożywczych z lodówki, co jest częstą przyczyną ich stopniowego rozkładu. 

Jeśli zależy ci, aby twoje jedzenie zachowało świeżość na dłużej, najpierw wyłóż półkę w lodówce gąbkami, a następnie rozłóż na nich warzywa i owoce.

Czytaj również: 

Nietypowe zastosowania mikrofalówki 

Córka Zbigniewa Wodeckiego wyjawia rodzinną tajemnicę: Składam hołd mojej mamie

Honey Boo Boo o wstydzie i samotności. Wszystko przez dziecięce konkursy piękności

Marta Ludwika z Norwegii. Księżniczka, która rozmawia z aniołami

Zobacz także: 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje