Poprawią trawienie i przyczynią się do redukcji cholesterolu. Do czego użyć fig?

Oprac.: Tomasz Kromp

Właściwości figi. Jakie cenne składniki odżywcze zawierają te egzotyczne owoce?
Właściwości figi. Jakie cenne składniki odżywcze zawierają te egzotyczne owoce?123RF/PICSEL

Właściwości figi. Owoc pełen cennych wartości odżywczych

  • witamina A
  • witamina C
  • witaminy z grupy B
  • wapń
  • magnez
  • potas
  • fosfor
Figi obfitują w cenną dla odporności witaminę C, prowitaminę A i szereg witamin z grupy B, które wspierają pracę systemu nerwowego
Figi obfitują w cenną dla odporności witaminę C, prowitaminę A i szereg witamin z grupy B, które wspierają pracę systemu nerwowego123RF/PICSEL

Co można zrobić z fig? Nie tylko przetwory

Kto nie powinien jeść fig? Te osoby powinny ich unikać

Zobacz również:

„Ewa gotuje”: Ciasto herbacianePolsat