Figi – doskonały pomysł na dekorację ciasta

Lukier, płatki czekoladowe, cukrowy groszek… zapomnij! Swoje jesienne wypieki udekoruj… przekrojonymi w ćwiartki figami. Będzie nie tylko zdrowo, ale i efektownie!

Figi
Figi123RF/PICSEL

Przyzwyczailiśmy się, żeby te pyszności z południowych krain spożywać w wersji suszonej. Jedliśmy je jako przekąską albo pocięte w kostkę dodawaliśmy do wypieków i deserów. Najwyższy jednak czas, żeby docenić je "na świeżo".

Figi nie tylko poprawiają trawienie, obniżają cholesterol i regulują pracę układu krwionośnego, ale są również... ładne. Pokrojone w ćwiartki i ułożone na cieście stanowią wyjątkowo efektowną dekorację.

Przepis na najlepsze gofryInteria Kulinaria

Najlepiej sprawdzą się jako dekoracja tart, tortów i babeczek.

Zresztą, zobaczcie sami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas