Źródło antyoksydantów i witaminy urody. Cenne składniki znajdziesz w miąższu

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Co daje jedzenie kaki?
Co daje jedzenie kaki? 123RF/PICSEL

Kiedy jest sezon na kaki?

Kaki to najczęściej pomarańczowy owoc z gładką skórką. Może występować również w kolorach czerwonych i żółtych. Przypomina pomidory, a w smaku najbardziej zbliżony jest do śliwki
Kaki to najczęściej pomarańczowy owoc z gładką skórką. Może występować również w kolorach czerwonych i żółtych. Przypomina pomidory, a w smaku najbardziej zbliżony jest do śliwki123RF/PICSEL

Co daje jedzenie kaki?

Jak należy jeść owoc kaki?

Kaki idealnie sprawdza się jako przekąska, baza przetworów lub dodatek do sałatek owocowych
Kaki idealnie sprawdza się jako przekąska, baza przetworów lub dodatek do sałatek owocowych123RF/PICSEL
Owocowe tartaletki - prosty przepis na domowe słodyczeInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?