Rzeżucha ogrodowa

Z jej dobrodziejstwa możemy korzystać cały rok - "mini-uprawy" rzeżuchy często zdobią nasze stoły zimą. Jednak hodowana na grządkach daje obfitszy plon.

article cover
INTERIA.PL
Specjalny pojemnik do hodowli kiełków.
Wydawnictwo Bauer
Rzeżuchę można wysiać na wilgotną ligninę.
Wydawnictwo Bauer
To coś więcej niż ozdoba stołu.
Wydawnictwo Bauer

Rzeżucha to nie tylko doskonały smak - ma ona też liczne właściwości lecznicze. Jest to bogate źródło m.in. wit. C, B1, B2, PP, potasu, magnezu, jodu. Rzeżucha nie tylko przyspiesza trawienie i pobudza apetyt, ale też wspomaga pracę trzustki. Ma działanie moczopędne i dezynfekujące. Wzmacnia włosy i poprawia cerę.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas