Reklama

Reklama

Sposób na pyszne naleśniki

Genialne triki na naleśniki, które będą rozpływały się w ustach. Przetestuj!

Ciasto przygotuj co najmniej na dwie godziny przed smażeniem. Używaj zawsze mleka zmieszanego z wodą gazowaną, wówczas naleśniki będą bardziej delikatne.

Reklama

Nie ubijaj ciasta naleśnikowego zbyt długo, gdyż będą twarde.

Jeżeli chcesz uzyskać puszyste naleśniki, nie dodawaj do ciasta całych jaj, lecz białka ubite na pianę. Ostrożnie połącz je z ciastem. Smaż naleśniki na patelni starannie posmarowanej kawałkiem słoniny.

Gotowe naleśniki przechowuj w lodówce do 3 dni (w foliowej torebce) lub ponad miesiąc w zamrażarce.

Na żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje