Sposób na pyszne naleśniki

Genialne triki na naleśniki, które będą rozpływały się w ustach. Przetestuj!

Naleśniki wyjdą puszyste, gdy dodasz do nich ubite jajka
Naleśniki wyjdą puszyste, gdy dodasz do nich ubite jajka123RF/PICSEL

Ciasto przygotuj co najmniej na dwie godziny przed smażeniem. Używaj zawsze mleka zmieszanego z wodą gazowaną, wówczas naleśniki będą bardziej delikatne.

Nie ubijaj ciasta naleśnikowego zbyt długo, gdyż będą twarde.

Jeżeli chcesz uzyskać puszyste naleśniki, nie dodawaj do ciasta całych jaj, lecz białka ubite na pianę. Ostrożnie połącz je z ciastem. Smaż naleśniki na patelni starannie posmarowanej kawałkiem słoniny.

Gotowe naleśniki przechowuj w lodówce do 3 dni (w foliowej torebce) lub ponad miesiąc w zamrażarce.

Na żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas