Sprawdzone sposoby na kotlety
Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.
Kotlety możesz faszerować duszonymi grzybami, warzywami marynowanymi (np. ogórkami, suszonymi owocami lub innym rodzajem mięsa, a także pestkami słonecznika albo dyni.
Smak panierki do kotletów możesz wzbogacić dodając do bułki tartej lub mąki przyprawy np. paprykę w proszku, czosnek granulowany, oregano.
Do panierowania mięsa zamiast mąki pszennej lub bułki tartej możesz użyć mielonych orzechów lub mąki gryczanej, jaglanej, ryżowej, kukurydzianej.
Wypróbuj jako panierkę zamiast bułki tartej zmielone migdały lub płatki migdałowe, ziarno sezamowe, płatki owsiane lub pokruszone krakersy.
Mięso można panierować ciastem naleśnikowym z dodatkiem zmielonej świeżej cebuli lub czosnku.