Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby na pieczarki

Uwielbiamy je za smak i uniwersalne zastosowania.

Pieczarki możesz dwa dni po zakupie przechowywać w lodówce lub na balkonie. Zawiń je szczelnie w torbę foliową lub papierową.

Jeżeli chcesz, by pieczarki miały zamknięte kapelusze, przyrządź je od razu po przyniesieniu do domu. Jeśli kilka godzin są przechowywane w cieple, otwierają się ich kapelusze, a grzyby lekko ciemnieją.

Pieczarki można jeść na surowo. Pokrojone i posolone puszczają bardzo dużo soku, więc przed dodaniem ich do sałatki trzeba je dobrze osączyć. Warto też skropić je sokiem z cytryny, wtedy nie będą ciemniały.

Pieczarki doskonale nadają się do mrożenia. Możesz je zamrozić surowe w całości albo przetworzone, np. usmażone z cebulką. Taką masę pieczarkową możesz też włożyć do słoików i pasteryzować około 20 minut. Będziesz miała gotowy farsz.

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy