Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby na ryż

Garść przydatnych trików, jeśli uwielbiasz dania na jego bazie!

Ryż pięknie zabarwisz na żółto dodając do niego odrobinę szafranu i kurkumy.

Podczas przygotowania zapiekanego ryżu pilnuj czasu pieczenia, gdyż jeśli zbyt długo pozostawisz danie w piekarniku, ryż zrobi się twardy i suchy.

Jeśli zostanie Ci ryż z przygotowania obiadu, możesz podać go na kolację jako deser. Wystarczy dodać starte na tarce jabłko, cynamon, trochę masła i zapiekać 20 minut w piekarniku. Można też dodać inne owoce.

Do smażonych na głębokim tłuszczu kulek ryżowych wkładaj mielone mięso, kawałki warzyw, np. brokuły, kalafior lub smażone pieczarki.

Reklama

Do większości dań możesz wykorzystać dziki ryż. Są to jadalne nasiona wodnej trawy. Pamiętaj, że trzeba go gotować nieco dłużej niż ryż tradycyjny.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy