Tę rybę koniecznie zamów w smażalni. Jest obłędnie smaczna i niezwykle zdrowa

Wśród gatunków ryb, które dostępne są w smażalniach nad Bałtykiem, turbot jest zdecydowanie dobrym wyborem
Wśród gatunków ryb, które dostępne są w smażalniach nad Bałtykiem, turbot jest zdecydowanie dobrym wyborem123RF/PICSEL

Turbot - dlaczego warto go jeść?

  • zawiera witaminę A, E, C, D oraz B12
  • jest bogactwem wartościowego białka i aminokwasów egzogennych
  • zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe
  • zawiera spore ilości selenu, żelaza, fosforu, potasu oraz magnezu
Turbot jest rybą delikatną w smak i nie zawiera zbyt dużo ości
Turbot jest rybą delikatną w smak i nie zawiera zbyt dużo ości 123RF/PICSEL

Czy mięso turbota może być niebezpieczne dla zdrowia?

Jak przygotować turbota?

Pracuje z gwiazdami światowego kina. Czym różnią się od tych polskich? Klaudia Śmieja-Rostworowska u Katarzyny ZdanowiczINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?