Wywar z cebuli do roślin. Użyjesz go kilka razy, różnice w wyglądzie kwiatów będą widoczne gołym okiem

Wywar z cebuli to naturalny wspomagacz dla wielu roślin. Zwalcza szkodniki i choroby grzybowe. Jak go przygotować?
Wywar z cebuli to naturalny wspomagacz dla wielu roślin. Zwalcza szkodniki i choroby grzybowe. Jak go przygotować?/123RF/PICSEL123RF/PICSEL

Co można podlewać wywarem z cebuli?

Zobacz również:

    Co można pryskać wywarem z cebuli?

    Bardzo ważną kwestią jest regularność stosowania wywaru z cebuli
    Bardzo ważną kwestią jest regularność stosowania wywaru z cebuli123RF/PICSEL
    • truskawek
    • pomidorów
    • ogórków

    Wywar z cebuli na zarazę ziemniaczaną i nie tylko. Na co warto go stosować?

    • mszycami
    • przędziorkami
    • mączlikami szklarniowymi

    Zobacz również:

      Jak zrobić wywar z cebuli?

      Do przygotowania wywaru z cebuli potrzebne są tylko dwa składniki
      Do przygotowania wywaru z cebuli potrzebne są tylko dwa składniki 123RF/PICSEL
      1. W pierwszej kolejności 100 g białej cebuli należy posiekać na mniejsze kawałki (wraz z łupinami). 
      2. Całość zalać 10 litrami wody i gotować na średnim ogniu przez pół godziny. 
      3. Odstawić do wystygnięcia. 
      4. Kolejnym krokiem jest przelanie wywaru do butelki z atomizerem
      Nie wyrzucaj skórek bananów. Dzięki nim rośliny łatwiej zniosą mrozy lub suszęInteria.tv
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?