Wrzuć kawałek selera naciowego do worka z chlebem. Efekt cię zaskoczy!

Brak wiedzy na temat odpowiedniego przechowywania w domu żywności często prowadzi do niepotrzebnych, dodatkowych wydatków z uwagi na fakt, iż produkty spożywcze szybciej się psują. Dlatego warto poznać kilka prostych trików, dzięki którym jedzenie dłużej zachowa swoją świeżość i zdatność do spożycia.

Istnieje prosty sposób, by chleb nie popsuł się nawet przez 3 tygodnie od momentu jego kupienia
Istnieje prosty sposób, by chleb nie popsuł się nawet przez 3 tygodnie od momentu jego kupienia123RF/PICSEL

TikTokerka Katya Meckle dzieli się z internautami swoją wiedzą na temat zdrowego odżywiania, ale także podpowiada, jak prawidłowo przechowywać żywność, by nie ulegała ona zbyt szybkiemu popsuciu się. Katya Meckle udowadnia, że niewielkim wysiłkiem sprawimy, że jedzenie nie będzie się marnowało, a nasz portfel nie uszczupli się o niepotrzebne wydatki.

Internautka pokazała m.in. jak przechowywać chleb, by nie wysychał i nie spleśniał nawet przez trzy tygodnie po jego kupieniu. Meckle twierdzi, że do torby z pieczywem wystarczy włożyć niewielką gałązkę selera naciowego.

Ponadto kobieta pokazuje na filmie, jak należy owinąć banany zwykłą, kuchenną folią aluminiową, by dłużej zachowały świeżość. Dosyć oryginalnym, ale jak zapewnia Meckle sprawdzonym sposobem na zapewnienie dłużej daty do spożycia - w tym przypadku - marchewki oraz zielonych warzyw, jest umieszczenie ich w pojemniku z wodą, a następnie przechowywanie w lodówce.

Nagranie z poradami, jak odpowiednio przechowywać żywność obejrzano już ponad 600 tysięcy razy, a internauci w komentarzach nie kryją swojego zachwytu nad prostymi trikami.

Te same pojemniki wykorzystuję do przechowywania jagód. Myję je w wodzie z octem jabłkowym i czekam, aż wyschną, a na dnie pojemnika kładę ręcznik papierowy, aby owoce się nie zepsuły
- tłumaczy TikTokerka Katya Meckle
''Polacy za Granicą'': Polka o tym, jak Niderlandy wspierają matki noworodkówPolsat Play
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas