Wykryto niebezpieczne związki w popularnych przekąskach. Polacy kupują je na potęgę

InteriaKobieta Redakcja

Okazuje się, że również chipsy ekologiczne  mogą być skażone toksycznymi związkami. Efekty ich spożywania bywają opłakane
Okazuje się, że również chipsy ekologiczne mogą być skażone toksycznymi związkami. Efekty ich spożywania bywają opłakane123RF/PICSEL

Zobacz również:

  • akrylamid
  • składniki olejów mineralnych
  • estry glicydowych kwasów tłuszczowych
  • glikoalkaloidy oraz pestycydy

Niebezpieczny akrylamid w chipsach

Składniki oleju mineralnego w chipsach

Estry glicydowe kwasów tłuszczowych w chipsach

Jakie są konsekwencje spożywania chipsów?

Chipsy to źródło szkodliwych tłuszczy trans
Chipsy to źródło szkodliwych tłuszczy trans123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?