Zamiast pysznego dania wychodzi breja? Oto złota zasada mrożenia mięsa

Długotrwałe mrożenie może także sprawić, że jedzenie może stracić swoje wartości odżywcze
Długotrwałe mrożenie może także sprawić, że jedzenie może stracić swoje wartości odżywcze123RF/PICSEL

Zalety mrożenia mięsa? Jest ich bez liku

Wyjątkowy sposób na mięso mieloneInteria Kulinaria

Jak długo przechowywać zamrożone mięso?

  • Wołowina i cielęcina - czerwone mięso jest najtrwalsze, dlatego w zamrażalce może być przechowywane przez osiem miesięcy.
  • Wieprzowina - mięso porcjowane w plastrach, kawałkach, a nawet w formie gulaszu może być zamrożone przez sześć miesięcy.
  • Drób - zawartość wody oraz wiązań tłuszczowych sprawiają, że mięso może być przechowywane do trzech miesięcy.
  • Mięso mielone - struktura sprawia, że ono może być przechowywane wyłącznie przez dwa miesiące.
  • Ryby - im delikatniejsze mięso, tym przechowywanie jest krótsze. Ryby mogą być w zamrażarce od dwóch do czterech miesięcy.

Mrożenie mięsa: o tym musisz pamiętać

Kilka zasad pomoże opanować porządek w zamrażarce
Kilka zasad pomoże opanować porządek w zamrażarce123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?