Funkcje lodówki, które ułatwiają zdrowy tryb życia

Materiał promocyjny

Dzięki zaawansowanym technologiom nowoczesne lodówki mogą zapewnić nie tylko dłuższą świeżość żywności, ale nawet wpłynąć na jej wartości odżywcze, zachowując je w produktach na dłużej. W jaki sposób? Przedstawiamy funkcje lodówek, które wspierają nasz zdrowy tryb życia.

System NeoFrost, czyli NoFrost z podwójnym obiegiem powietrza rozdziela cyrkulację powietrza w komorze chłodzącej i mrożącej
System NeoFrost, czyli NoFrost z podwójnym obiegiem powietrza rozdziela cyrkulację powietrza w komorze chłodzącej i mrożącejmateriały promocyjne

System NoFrost - wolniejszy rozwój mikroorganizmów

Tradycyjne lodówki często borykają się z problemem szronu i mieszania się zapachów. Wpływa to nie tylko na smak czy zapach przechowywanych produktów, wilgoć w lodówce przyspiesza rozwój drobnoustrojów, przez co jedzenie psuje się po prostu szybciej. System NeoFrost, czyli NoFrost z podwójnym obiegiem powietrza rozdziela cyrkulację powietrza w komorze chłodzącej i mrożącej, co eliminuje te problemy. Dzięki tej technologii wilgotność w lodówce jest kontrolowana, co zapobiega przedwczesnemu psuciu się, ale także wysuszaniu się produktów.

Brak szronu oznacza też, że nie trzeba regularnie rozmrażać lodówki, by ją wyczyścić - dzięki temu oszczędzamy czas, a użytkowanie takiego sprzętu jest po prostu wygodniejsze. Co więcej, oddzielne obiegi powietrza zapobiegają mieszaniu się zapachów między różnymi sekcjami lodówki, dzięki czemu przechowywana żywność dłużej pozostaje świeża i smaczna.

Technologia HarvestFresh - witaminy na dłużej

Warzywa i owoce, aby zachować swoje wartości odżywcze, potrzebują odpowiednich warunków przechowywania. Zaleca się, by wsadzać je do szuflady, która znajduje się w dolnej części lodówki - tam panuje najlepszy stopień wilgotności, który pozwala zachować ich smak na dłużej.

Szuflada z technologią Harvest Fresh symuluje warunki dnia i nocy, co pomaga w utrzymaniu witamin w przechowywanych produktach
Szuflada z technologią Harvest Fresh symuluje warunki dnia i nocy, co pomaga w utrzymaniu witamin w przechowywanych produktachmateriały promocyjne

Marka Beko poszła jeszcze o krok dalej. Opracowała technologię HarvestFresh, która naśladuje naturalny cykl słoneczny dzięki zastosowaniu trzech kolorów światła: niebieskiego, zielonego i czerwonego. Szuflada z tą technologią symuluje warunki dnia i nocy, co pomaga w utrzymaniu witamin w przechowywanych produktach.

Ta innowacja sprawia, że warzywa i owoce w lodówce pozostają świeże i pełne witamin przez dłuższy czas. W normalnych warunkach produkty te po zerwaniu stopniowo tracą swoje właściwości, ale dzięki HarvestFresh obecnej m.in. w modelu BEKO BCNE400E50SHN, możemy cieszyć się ich naturalnym bogactwem dużo dłużej.

Technologia AeroFlow - równomierna temperatura w chłodziarce

Kolejną zaawansowaną technologią, która wspiera zdrowe przechowywanie żywności, jest AeroFlow. System ten minimalizuje wahania temperatury wewnątrz części chłodzącej lodówki. Delikatne rozprowadzanie powietrza zapewnia równomierne chłodzenie wszystkich produktów. Dzięki temu żywność zachowuje swoją świeżość na dłużej, a ryzyko jej wysuszenia jest mniejsze. AeroFlow w połączeniu z systemem NeoFrost z podwójnym obiegiem powietrza gwarantuje, że w lodówce nie gromadzi się szron, a zapachy różnych produktów nie mieszają się ze sobą.

Technologia EverFresh+ - jeszcze dłużej świeże

Kolejną technologią zastosowaną w lodówkach Beko, by przedłużyć świeżość warzyw i owoców, jest EverFresh+. Dzięki precyzyjnej regulacji wilgotności powietrza, która jest wprowadzana do szuflady przez specjalne otwory, świeżość przechowywanych produktów może być przedłużona nawet do 30 dni. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą mieć pewność, że ich warzywa i owoce są pełnowartościowe, smaczne i bezpieczne do spożycia przez dłuższy czas. Utrzymywanie odpowiedniego poziomu wilgotności zapobiega też szybkiemu psuciu się produktów, co jest korzystne zarówno dla zdrowia, jak i domowego budżetu.

Szybkie mrożenie to bezpieczne mrożenie

Nie tylko lodówka może być wyposażona w technologie wpływające na nasze zdrowie, warto również zwrócić uwagę na funkcje zamrażarki. Jednym z kluczowych aspektów zdrowego przechowywania żywności jest możliwość szybkiego zamrożenia świeżych produktów. Obecna w urządzeniach Beko technologia szybkiego mrożenia to zaawansowane rozwiązanie, które umożliwia zdecydowanie szybsze obniżenie temperatury nowo umieszczonych produktów w zamrażarce. Dzięki temu inne przechowywane tam artykuły spożywcze nie są narażone na częściowe rozmrożenie, co mogłoby wpłynąć na ich jakość. Proces ten pozwala również na zachowanie wartości odżywczych i smaku świeżych produktów, które szybko zamarzają i utrzymują swoje właściwości po rozmrożeniu. Dzięki tej technologii mamy pewność, że świeżo zakupione produkty zachowają swoją najwyższą jakość przez długi czas.

Beko_content box

Zastosowanie najnowszych technologii w chłodziarko-zamrażarce zapewnia nie tylko dłuższą świeżość produktów, ale również ich lepszy smak i zapach, a także dłuższe zachowanie wartości odżywczych. Inwestując w taki sprzęt, możemy cieszyć się smacznymi produktami, pełnymi witamin warzywami i owocami, minimalizując jednocześnie ryzyko zmarnowania żywności. Dbamy zatem nie tylko o swoje zdrowie, ale również o wygodę i oszczędność.

Materiał promocyjny

materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas