rośliny strączkowe

Artykuły (3)

  • Strączki – 10 kroków, by uczynić je łatwiejszymi do strawienia

    Strączki – 10 kroków, by uczynić je łatwiejszymi do strawienia

    • Wtorek, 5 listopada 2019 (13:39)
    Czy naprawdę chcemy oddać fasolę, groch, soję, soczewicę, bób, groszek zielony i fasolkę szparagową tylko w ręce wegan i wegetarian? Sympatycy kuchni roślinnej chętnie korzystają z...
  • Zdrowie schowane w strączkach

    Zdrowie schowane w strączkach

    • Piątek, 27 stycznia 2017 (09:02)
    Cieciorka może służyć za afrodyzjak; białko soi od białka zwierzęcego różni się tylko jednym aminokwasem; a groch odkwasza organizm. Rośliny strączkowe są zdrowe i bezpieczne, jeśli...
  • Nieoceniony wpływ roślin strączkowych na zdrowie

    Nieoceniony wpływ roślin strączkowych na zdrowie

    • Czwartek, 10 kwietnia 2014 (14:18)
    Fasola, groch, ciecierzyca i soczewica to składniki diety, które mogą bardzo pomóc naszemu sercu, ale także podnosić płodność u osób starających się o potomstwo.