Reklama

Reklama

Cenna natka

O niej śmiało można powiedzieć - witaminowa bomba. Jest jednym z najzdrowszych produktów, które możemy kupić za niewielką cenę.

Natka pietruszki to prawdziwy skarb. Warto oswajać z jej smakiem dzieci, dodawać ją nie tylko do zup, czy drugich dań, ale także robić z natki pożywne koktajle.

Reklama

Jest znakomitym źródłem żelaza i witaminy C, dzięki czemu przeciwdziała anemii. Jej regularne spożywanie przynosi szereg korzyści dla naszego zdrowia. Wystarczy wymienić niektóre z nich:

- pomaga oczyszczać nerki,

- poprawia trawienie, usprawniając pracę jelit,

- łagodzi nerwobóle,

- zapobiega infekcjom,

- obniża ciśnienie,

- pomaga astmatykom,

- łagodzi wzdęcia.

Przepis na pesto z natki pietruszki:

Duży pęczek pietruszki posiekać i wsypać do blendera, dodać ¼ szklanki oliwy i tyle samo wody, sok z jednej cytryny, garść orzechów piniowych, dużą łyżkę białego sezamu, ząbek czosnku i trochę oregano. Całość zblendować. Podawać z makaronem, albo użyć jako smarowidło do kanapek.


Dowiedz się więcej na temat: natka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje