Reklama

Głóg - zapomniany skarb natury

Owoce głogu to skarb natury. Nie tylko wspierają naszą odporność, warto też po nie sięgać, kiedy cierpimy z powodu zaparć.

Głóg przypomina trochę czarny bez. Z jego właściwości możemy korzystać zarówno wiosną (gdy kwitnie) oraz jesienią (gdy owocuje).

Niestety na przestrzeni ostatnich lat o głogu nieco zapomnieliśmy, tymczasem napary i syropy na jego bazie są doskonałym sposobem na wzmacnianie odporności. Głóg jest bogatym źródłem witaminy C, pomaga zwalczać stres i regulować pracę serca.

Jakie inne właściwości lecznicze mają te owoce? Co można z nich zrobić? Kto nie powinien po niego sięgać? W "Dzień Dobry TVN" prowadząca cykl "Naturalnie!" Agnieszka Cegielska opowiedziała o zdrowotnym wpływie głogu na organizm. Zobacz wideo!

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

Fundacja Centaurus - największy w Europie azyl dla koni walczy o przetrwanie swoje oraz podopiecznych. Z powodu epidemii COVID z dotacji wycofują się kolejne upadające firmy i tracący pracę darczyńcy. Na to wszystko nakłada się susza, która spowodowała dwukrotny wzrost cen siana. Sytuacja jeszcze nigdy nie była tak dramatyczna. Organizacja walczy o swoje być albo nie być. Pomóż i ocal setki zwierząt od śmierci! Sprawdź szczegóły >>>

x-news/INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy