Jak zrobić syrop z cebuli?
Jesień czeka na nas tuż za rogiem. Jeszcze cieszymy się słońcem i pogodą dobrą na spacer, jednak lada chwila aura zmieni się na tę mniej sprzyjającą.
Nie dajmy się jesiennej słocie i zawczasu zadbajmy o swoje zdrowie. Profilaktyka zawsze kosztuje mniej, niż szwankujące zdrowie.
Co zrobić, by nie chorować? Polecamy pić regularnie syrop z cebuli. Cebula bowiem jest bogata w witaminę C, cynk, siarkę i żelazo nazywana jest naturalnym antybiotykiem.
Przepis na domowy syrop z cebuli
Obierz cebulę, następnie zetrzyj na tarce.
Dodaj miód, najlepiej lipowy (mniej więcej tyle, ile było startej cebuli), następnie ogrzej całość do 60° C.
Odsącz przez gazę i wyciśnij.
Taki syrop warto pić 2 - 4 razy dziennie po jednej łyżce po posiłku.