Reklama

Jedzmy dynię

Jest w niej żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Dba o nasze zęby i dobry stan kości.

Mało kto wie, że dynia jest warzywem, które wyjątkowo wspomaga zdrowie.

Nie tylko odkwasza organizm, ale wpływa także na krążenie krwi i obniża ciśnienie.

Warto oswajać dziecko z nowymi smakami i wprowadzić dynię do jego jadłospisu. Przecier z tego warzywa mogą zjeść nawet niemowlęta, które ukończyły 5 miesiąc życia.

Nie wszystkie przedszkolaki zachwycają się zupą kremem z dyni. Za to chętnie sięgną po przekąskę z niej.

Jak ją zrobić?

Pokrój dynię w plastry, delikatnie posól. Polej oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 15 minut. Bedzie miękka i pachnąca! 

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: dynia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy