Składniki na 4 osoby: - 200 g kiełków z fasolki mung, - po jednej czerwonej, zielonej i żółtej papryce, - 5-6 małych cebuli,- 500 g filetów z kurczaka, - 1/8 l. bulionu drobiowego (instant), - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, - 4 łyżki oleju sezamowego, - 4 łyżki sosu sojowego, - sól, - pół łyżeczki Sambal Oelek Przygotowanie: Kiełki opłukać i dać na sito, aby odciekły. Papryki umyć, przekroić na 4 części, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Filety z kurczaka umyć pokroić w cienkie paski. Zimny bulion wymieszać z mąką ziemniaczaną. Danie będzie przygotowywane w woku kolejno po jednej porcji. 1 łyżkę oleju sezamowego rozgrzać w woku i obsmażyć na tym 1/4 mięsa, a następnie przesunąć je na brzeg woka. Dodać 1/4 cebuli i przesmażyć. Dodać trochę sosu sojowego, bulionu i papryki i dusić ok. 3 minuty. Dodać część kiełków i gotować jeszcze minutę. Doprawić solą, sosem sojowy i Sambal Oelek. W taki sam sposób przygotować kolejne porcje. Podawać z ryżem. Jedna porcja zawiera: 1300 kJ/310 kcal