Reklama

Reklama

Lecznicze kiełki gryki

Mają niezwykle korzystny wpływ na zdrowie. Warto jeść je codziennie!

Są źródłem witamin A, C i E a także cynku, magnezu i żelaza. Zawierają tryptofan (łagodzi objawy stresu), tyrozynę (pobudza pracę mięśni) i histydynę (poprawia funkcjonowanie układu trawiennego i odpornościowego). Kiełki gryki mają również działanie oczyszczające układ limfatyczny, neutralizujące toksyny i alkalizujące organizm (odkwaszające). 

Reklama

Dzięki rutynie, której poziom bywa nawet 18 razy wyższy w kiełkach niż nasionach, wpływają wzmacniająco na naczynia krwionośne oraz redukują ryzyko wystąpienia miażdżycy. 

Siewków możesz używać do dań na słono: posypać nimi kanapkę, dodać do sałatki oraz na słodko jako dodatek do koktajli. 

#POMAGAMINTERIA

Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka

W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na II piętrze, w budynku najbardziej oddalonym od wejścia, znajduje się mały oddział - Oddział Przeszczepiania Komórek Krwiotwórczych z sześcioma izolatkami. To tutaj trafia część dzieci chorych na nowotwory, żeby skorzystać z - czasami ostatniej - szansy powrotu do zdrowia i życia. Stowarzyszenie Koliber prowadzi zbiórkę, by z okazji Dnia Dziecka podarować małym pacjentom - nie zabawki, bo ich tam nie mogą mieć - ale m.in. nowe materace i pościel. Sprawdź szczegóły >>>

WESPRZYJ ZBIÓRKĘ >>>

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje