Reklama

Listopad - najzdrowszym miesiącem w roku

Przymiarki sylwestrowych kreacji i wizja świątecznego łakomstwa uczyniły listopad najzdrowszym miesiącem w roku. Jak wskazują badania, to właśnie pod koniec roku panie decydują się na dietę i sięgają po zdrowe produkty spożywcze.

Jak wynika z badań Marks&Spencer w listopadzie sprzedaż produktów dietetycznych i tych sprzyjających zdrowej diecie wzrosła w supermarketach marki aż o 25 proc.

To dowód, że nie tylko pod koniec roku chcemy odzyskać doskonałą formę, ale również wraz z nadchodzącą zimą staramy się dostarczyć organizmowi jak najwięcej witamin i składników mineralnych.

Robiąc zakupy nie myślimy już tylko o sylwetce, ale zdrowiu całego organizmu. Dieta stała się nie tylko sposobem na zachowanie świetnej formy, ale również metodą na odżywienie skóry i włosów, którym zima nie sprzyja.

"Miesiąc wystarczy, aby w widoczny sposób poprawić wygląd sylwetki, skóry włosów i paznokci. W bardzo prosty sposób możemy upiększyć się od wewnątrz.

Reklama

Urozmaicona i zbilansowana dieta jest niezbędna, jeśli chcemy zachować doskonałą formę i samopoczucie w okresie świątecznym i poświątecznym" - przyznaje Joanne Lunn, dietetyk współpracująca z siecią supermarketów Waitrose.  

Specjalistka zachęca, aby w okresie zimowym w naszym koszyku znalazły się granaty, rośliny strączkowe, pełnoziarniste pieczywo, awokado, orzechy. Wskazane są również owoce cytrusowe, winogrona czy ciemnozielone warzywa.

PAP life
Dowiedz się więcej na temat: dieta
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy