Mięso mielone wycofane ze sklepów. Powodem salmonella

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega konsumentów przed salmonellą w mięsie mielonym
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega konsumentów przed salmonellą w mięsie mielonym 123RF/PICSEL
- Przedmiotowy produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy
- Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem

Salmonella: Co warto wiedzieć?

Morsowanie i inne sposoby hartowania organizmuInteria.tv