Najlepsze przyprawy do mięs

Najlepsze przyprawy do mięs
Najlepsze przyprawy do mięs123RF/PICSEL

Najlepsze przyprawy do mięs

Pyszne zrazy cielęce z papryką
Pyszne zrazy cielęce z papryką123RF/PICSEL
Przyprawy do ryb Delikatne mięso ryb rzadziej nastręcza dolegliwości trawiennych, ale warto je dobrze doprawić, by posiłek nabrał wyrazistego smaku. Pomocne będą: - pietruszka, - miętą, - melisa, - majeranek, - szałwia, - koper, - curry, - czosnek, - cebula, - biały i czarny pieprz, - papryka, - tymianek. Ewa Koza, mamsmak.com
Przyprawy do ryb Delikatne mięso ryb rzadziej nastręcza dolegliwości trawiennych, ale warto je dobrze doprawić, by posiłek nabrał wyrazistego smaku. Pomocne będą: - pietruszka, - miętą, - melisa, - majeranek, - szałwia, - koper, - curry, - czosnek, - cebula, - biały i czarny pieprz, - papryka, - tymianek. Ewa Koza, mamsmak.com 123RF/PICSEL
Przyprawy do cielęciny Smak cielęciny warto podkreślić jedną z poniższych przypraw: - szałwia, - szafran, - cynamon, - curry, - ostra i słodka papryka, - liść laurowy, - czarny pieprz, - koper, - świeży lub sproszkowany imbir, - majeranek, - mięta, - oregano. Przyprawy do wieprzowiny Wieprzowina dobrze smakuje i lepiej się trawi, gdy przyrządzimy ją z użyciem następujących przypraw: - świeży i mielony imbir, - czosnek, - czosnek niedźwiedzi, - chrzan, - kminek, - kolendra, - kurkuma, - koper włoski, - ostra papryka, - czarnuszka, - cząber, - szałwia.
Przyprawy do cielęciny Smak cielęciny warto podkreślić jedną z poniższych przypraw: - szałwia, - szafran, - cynamon, - curry, - ostra i słodka papryka, - liść laurowy, - czarny pieprz, - koper, - świeży lub sproszkowany imbir, - majeranek, - mięta, - oregano. Przyprawy do wieprzowiny Wieprzowina dobrze smakuje i lepiej się trawi, gdy przyrządzimy ją z użyciem następujących przypraw: - świeży i mielony imbir, - czosnek, - czosnek niedźwiedzi, - chrzan, - kminek, - kolendra, - kurkuma, - koper włoski, - ostra papryka, - czarnuszka, - cząber, - szałwia. 123RF/PICSEL
Przyprawy do jagnięciny Smak jagnięciny pomoże wydobyć: - bazylia, - mięta, - majeranek, - oregano, - rozmaryn, - szałwia, - kumin, - carry, - cynamon, - świeży i mielony czosnek, - cebula, - tymianek.
Przyprawy do jagnięciny Smak jagnięciny pomoże wydobyć: - bazylia, - mięta, - majeranek, - oregano, - rozmaryn, - szałwia, - kumin, - carry, - cynamon, - świeży i mielony czosnek, - cebula, - tymianek. 123RF/PICSEL
Wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina, drób, a może ryby? Które z mięs najczęściej gości na twoim stole? Polacy lubią dania mięsne. Coraz więcej osób skarży się jednak, że po takim posiłku zdarzają im się kłopoty trawienne. Mięso bywa ciężkostrawne, zwłaszcza czerwone, dlatego trzeba dobrze je doprawić, by wesprzeć metabolizm i zachować w pamięci jedynie walory smakowe. Uzupełnij kuchenne zakamarki odpowiednimi przyprawami, z pomocą których stworzysz prawdziwą ucztę dla podniebienia najbardziej wyrafinowanych smakoszy.
Wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina, drób, a może ryby? Które z mięs najczęściej gości na twoim stole? Polacy lubią dania mięsne. Coraz więcej osób skarży się jednak, że po takim posiłku zdarzają im się kłopoty trawienne. Mięso bywa ciężkostrawne, zwłaszcza czerwone, dlatego trzeba dobrze je doprawić, by wesprzeć metabolizm i zachować w pamięci jedynie walory smakowe. Uzupełnij kuchenne zakamarki odpowiednimi przyprawami, z pomocą których stworzysz prawdziwą ucztę dla podniebienia najbardziej wyrafinowanych smakoszy. 123RF/PICSEL
Przyprawy do drobiu Białe mięso daje szeroki wachlarz możliwości. Przyprawy, które sprawdzą się w tym przypadku to między innymi: - curry, - cynamon, - bazylia, - świeży i mielony czosnek; - liść laurowy, - kolendra, - gałka muszkatołowa, - majeranek, - cebula, - mięta, - słodka i ostra papryka, - rozmaryn, - pietruszka, - szałwia, - szafran, - cząber, - estragon, - tymianek, - czarny, biały, kolorowy i cytrynowy pieprz, - sezam.
Przyprawy do drobiu Białe mięso daje szeroki wachlarz możliwości. Przyprawy, które sprawdzą się w tym przypadku to między innymi: - curry, - cynamon, - bazylia, - świeży i mielony czosnek; - liść laurowy, - kolendra, - gałka muszkatołowa, - majeranek, - cebula, - mięta, - słodka i ostra papryka, - rozmaryn, - pietruszka, - szałwia, - szafran, - cząber, - estragon, - tymianek, - czarny, biały, kolorowy i cytrynowy pieprz, - sezam. 123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?