Reklama

Najlepszy na jesień

Pomaga zwalczyć przeziębienie, znakomicie wzmacnia smak potraw i łagodzi ból gardła. Imbir wspomaga nasze zdrowie, ale nie każdy powinien go spożywać.

Mały kawałek korzenia imbiru - około dwucentymetrowy - zalany wrzątkiem to bardzo skuteczne antidotum na mdłości, zwłaszcza u kobiet ciężarnych.

Jednak na tym zastosowaniu imbiru powinny one zaprzestać.

Jest ostry w smaku i może mieć działanie drażniące dla przewodu pokarmowego.

Ostrożność powinny zachować nie tylko ciężarne i matki karmiące, ale również osoby z chorobą wrzodową czy refluksem.

Niemniej imbir jest skuteczny przy niestrawności, pobudza wydzielanie śliny i soku żołądkowego.


Reklama

Czytaj więcej

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: imbir
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy