Pięć powodów, dla których warto jeść przetwory z pomidorów

Jedzmy więc przetwory pomidorowe przez całą zimę tak często, jak się da
Jedzmy więc przetwory pomidorowe przez całą zimę tak często, jak się da123RF/PICSEL

Składniki

  • 700 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • duża cebula
  • 3-4 łyżki oleju (najlepiej rzepakowego)
  • 100 g keczupu
  • natka pietruszki
  • sól
  • cukier
  • czosnek
  • tymianek

Składniki

  • 250 g makaronu muszle
  • 400 g mięsa mielonego
  • puszka krojonych pomidorów i 250 ml przecieru pomidorowego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 5-6 łyżek tartego sera
  • sól, pieprz, bazylia, natka, ostra papryka
Ciasto z dodatkiem pomidorów
Ciasto z dodatkiem pomidorów123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 3 jajka
  • 3-4 czubate łyżki ciemnego kakao
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?