Reklama

Sięgnij po kiszonki

Wszyscy wiemy, że kiszonki są zdrowe. Ważne, żeby sięgać po nie właśnie w miesiącach jesienno-zimowych.

Kiszone ogórki można podać dziecku w okolicach jego pierwszych urodzin. Oczywiście należy je wcześniej obrać i zetrzeć na tarce. Warto wiedzieć, że taki ogórek jest łatwiejszy do strawienia niż ten świeży.

Kiszone rośliny zachowują swoje naturalne wartości odżywcze. Dla osób przeliczających kaloryczność posiłków istotnym będzie fakt, że kiszone warzywa i owoce mają obniżoną kaloryczność w stosunku do surowych.

Naturalna flora bakteryjna jelit warunkuje nasze zdrowie. Mało mówi się o tym, że w jelitach produkowane są witaminy z grupy B i witamina K. Kiszonki stymulują organizm do produkcji tych witamin, same będąc również ich źródłem.

Reklama

Czytaj więcej

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: kiszonki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy