Sok z kapusty
Chcesz wzmocnić swój organizm? Sięgnij po sok z kapusty. Pomaga zwalczyć zaparcia i problemy jelitowe, ale to nie jedyny jego atut.
Choć nie należy do najsmaczniejszych, dobrze łączyć go na przykład z sokiem z marchwi i oswoić, a z czasem może nawet polubić ten niecodzienny duet.
Inne propozycje to łączenie soku z kapusty z sokiem z pomidorów, papryki, selera czy natki pietruszki.
Dobrze znaleźć wariant smakowy, który jesteśmy w stanie najszybciej polubić i czerpać ze zdrowotnych właściwości warzywa, które powinno nosić miano "polskiego superfood".
Warto wypijać dwie - trzy szklanki świeżo wyciskanego soku na dobę, by wzmocnić organizm.
Zarówno profilaktycznie, jak i w wypadku zdiagnozowanej już anemii zalecane jest regularne picie soku z kapusty w ilości: jedna do dwóch szklanek dziennie.