Domowe chipsy z makaronu. Jak je zrobić?

Aktualizacja

Domowe chipsy to coś, na co skusi się każdy, nawet osoba na diecie. Ten przepis ostatnio bije rekordy popularności w mediach społecznościowych. Jak zrobić chipsy z makaronu?

Alternatywą dla kalorycznych sklepowych chipsów stały się te domowe zrobione z makaronu
Alternatywą dla kalorycznych sklepowych chipsów stały się te domowe zrobione z makaronu123RF/PICSEL

Jak zrobić domowe chipsy z makaronu?

Alternatywą dla kalorycznych chipsów stały się te domowe zrobione z makaronu. Ayeh Far na swoim profilach w social mediach, a także na blogu podzieliła się przepisem na makaronowe chipsy, choć jak sama przyznała, początkowo nie była do nich przekonana. 

Na początku byłam całkowicie sceptyczna i trochę bałam się ich spróbować. Przecież to wydaje się karygodne, żeby zamienić makaron w chipsy, prawda?

Zgodnie z przepisem blogerki do przygotowania domowych chipsów potrzebujemy makaronu, oliwy z oliwek, oregano, czosnku w proszku, parmezanu oraz opcjonalnie płatków chilli. Oczywiście można dodać inne, ulubione przyprawy.

Makaron należy ugotować, następnie polać oliwą z oliwek i przyprawić. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Po około 15-20 minutach powinny być chrupiące.

Czytaj więcej:

Lanberry: Uwielbiam tworzyć melodie, od których nie możemy się uwolnićNewseria Lifestyle/informacja prasowa
Makaronowe chipsy. Przekąska idealna na imprezę!
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas