Jak zrobić jajka po diabelsku bez majonezu?

Poszukujesz czegoś co będzie atrakcyjnie wyglądać na świątecznym stole? Coś co swym kolorem przyciągnie wzrok zebranych gości? Okazuje się, że świetnie trafiłaś. Ten przepis na jaja po diabelsku jest bezgrzeszny. Zamiast tłustego majonezu dodaliśmy grecki jogurt. Przyjemność z jedzenia, która nie odłoży się kolejny wałeczek. Przeczytaj nasz odchudzony przepis.

jajka po diabelsku
jajka po diabelsku© Photogenica

Rzeczy, których potrzebujesz

  • 4 jajka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki kuminu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • mielona papryczka chili i zielona papryka do dekoracji
  • diabelskie jajka
    © Photogenica

    Do garnka włóż jajka i zalej wodą. Zagotuj wodę i gotuj jeszcze jajka przez 4 minuty. Po tym czasie zsuń jajka z ognia. Pozostaw jajka w wodzie na 4-5 minut, następnie opłucz zimną wodą.

    farsz do jajek po diabelsku
    © Photogenica

    Obierz jajka ze skorupek i przekrój wzdłuż. Wyciągnij ugotowane żółtka. Przełóż żółtka do miski. Dodaj oliwę z oliwek, sól, kumin, sok z limonki, musztardę i grecki jogurt. Zamieszaj składniki na kremową maskę.

    jaja po diabelsku
    © Photogenica

    Wypełnij pastą białka ugotowanych jajek. Posyp jajka papryczką chili i drobno posiekaną zieloną papryką. Podawaj z czerwoną cebulą lub innym ziołem które lubisz.

    INTERIA.PL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Dołącz do nas