Krwawe święta, czyli smutny los polskiego karpia

Polskie sklepy sprzedają żywe karpie zarówno w torbie z wodą jak i w zwykłej foliówce
Polskie sklepy sprzedają żywe karpie zarówno w torbie z wodą jak i w zwykłej foliówce 123RF/PICSEL

Szczupak, sandacz i śledzie

Karp od lat króluje na polskim, wigilijnym stole
Karp od lat króluje na polskim, wigilijnym stole 123RF/PICSEL
Karpia należy ogłuszyć uderzeniem w głowę i wykrwawić, ale jak wykazało śledztwo Fundacji Viva! procedura ta rzadko jest przestrzegana
Karpia należy ogłuszyć uderzeniem w głowę i wykrwawić, ale jak wykazało śledztwo Fundacji Viva! procedura ta rzadko jest przestrzeganaAdam Staskiewicz/East News
Mimo, że świadomość Polaków rośnie, organizacje prozwierzęce wciąż donoszą o fatalnych warunkach w jakich przetrzymywane są karpie
Mimo, że świadomość Polaków rośnie, organizacje prozwierzęce wciąż donoszą o fatalnych warunkach w jakich przetrzymywane są karpieWojciech OlszankaEast News
Polacy wciąż kupują żywe karpie i zabijają je dopiero w domu
Polacy wciąż kupują żywe karpie i zabijają je dopiero w domu Jan BieleckiEast News

Tradycja, za którą zapłacisz

Aleksandra Kisio: Karp i sos tatarski to jej specjalnośćAKPAInteria.tv
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?