Reklama

Reklama

​Miłość jest jak toskański deser

Pewna urocza restauracyjka na toskańskiej wsi. Pewna dziewczyna, która wraca tu zacząć wszystko od nowa. I pewne przepyszne menu dla zakochanych...

Gotowanie potrafi rozjaśnić najbardziej ponury dzień Margherity. Nawet teraz, kiedy odeszła od męża, spakowała walizki i wróciła do Roccafitty. Tutaj, wśród toskańskich wzgórz ze wstęgą morza na horyzoncie, jej matka prowadziła kiedyś małą restaurację.

Dziś na drzwiach wisi tabliczka "zamknięte", ale Roccafitta to wciąż kawałek życia Margherity: ojciec, przyjaciele, wspomnienia z dzieciństwa.

Jednak nawet w tym zakątku raju coś się zmieniło. Pojawił się przyjezdny z miasta. Plotkują o nim wszyscy, a zwłaszcza panie. Nicola Ravelli jest przystojny, bogaty, arogancki i... chce wykupić winnice miejscowych rolników. W swojej pięknej willi urządza wykwintne kolacje i poszukuje dobrej kucharki. Jego wybór pada na Margheritę.

Reklama

W książce znajdziecie również przepisy na 21 pysznych deserów.

Autorki

Elisabetta Flumeri i Gabriella Giacometti to dobrze znany we Włoszech duet pisarski. Razem tworzą od lat romantyczne powieści obyczajowe, telenowele, programy radiowe i reklamy. Są również autorkami scenariuszy popularnych we Włoszech filmów telewizyjnych.

Miłość jest jak toskański deser. Elisabetta Flumeri i Gabriella Giacometti. Wydawnictwo Amber.

 

INTERIA.PL/Informacja prasowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje