Reklama

Reklama

Sałatka z konserwowych ogórków na słodko

Ogórki z miodem? Brzmi, jak totalne szaleństwo! Ale jak wiadomo, przeciwieństwa często się przyciągają i tak jest w tym przypadku. Odrobina słodyczy w połączeniu z kwaśnym smakiem konserwowych ogórków tworzy nowy, nieznane wcześniej połączenie.

Składniki

  • litrowy słoik ogórków konserwowych
  • kubek śmietany
  • cebula
  • miód
  • szczypta ostrej papryki mielonej

Ogórki odsączamy z zalewy kroimy w drobne plasterki lub jeśli ktoś woli w drobną kostkę. Podobnie postępujemy z cebulą, mieszamy oba składniki razem w miseczce. 

Do śmietany dodajemy łyżeczkę miodu oraz szczyptę ostrej papryki. Intensywnie mieszamy i zalewamy tak przygotowanym sosem ogórki. 

Świetnie sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania i  grillowanych mięs.

***

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: ogórki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje