Sałatka z konserwowych ogórków na słodko
Ogórki z miodem? Brzmi, jak totalne szaleństwo! Ale jak wiadomo, przeciwieństwa często się przyciągają i tak jest w tym przypadku. Odrobina słodyczy w połączeniu z kwaśnym smakiem konserwowych ogórków tworzy nowy, nieznane wcześniej połączenie.

Składniki
- litrowy słoik ogórków konserwowych
- kubek śmietany
- cebula
- miód
- szczypta ostrej papryki mielonej
Ogórki odsączamy z zalewy kroimy w drobne plasterki lub jeśli ktoś woli w drobną kostkę. Podobnie postępujemy z cebulą, mieszamy oba składniki razem w miseczce.
Do śmietany dodajemy łyżeczkę miodu oraz szczyptę ostrej papryki. Intensywnie mieszamy i zalewamy tak przygotowanym sosem ogórki.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania i grillowanych mięs.***Zobacz także: